Niby to brokuły, niby takie delikatne...
Nic bardziej mylnego- przemyciłam do tego makaronu papryczkę chilli. Uwielbiam nie tylko pikanterię smaku jakiej dodaje chilli, ale też ten kolorystyczny akcent jaki można uzyskać dorzucając do makaronu tą gorrrrącą papryczkę :)
Składniki:
Makaron
Brokuły (ok.300g)
cebula dymka
2 ząbki czosnku
jedna większa lub dwie mniejsze papryczki chilli
Różyczki brokuła krótko gotuję w osolonej wodzie (ok.4 min). Następnie, po jego wyjęciu w tej samej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy gotuję makaron.
W międzyczasie na patelni należy zasmażyć (na oliwie) drobno posiekany czosnek wraz z cebulą- gdy ta się zeszkli można dodać chilli posiekane w drobne paseczki.
Wspaniale wygląda: lekko i letnio :)
OdpowiedzUsuńPrzepis dodaję do ulubionych i mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazję go wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam! i pozdrawiam :)
UsuńTeż bardzo lubię przemycać chilli do różnych potraw, zarówno ze względu na smak, jak i wygląd :)
OdpowiedzUsuńTylko robić i jeść:)
OdpowiedzUsuńM. się ucieszy jak mu kolejną ostrą potrawę zrobię :)
OdpowiedzUsuńciekawa receptura i fajnie zdjęcia , wydaje się, że cieżko zrobic takie zdjęcie makaronu, żeby wyglądał atrakcyjnie a Tobie się w pełni to udało
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie