wtorek, 17 lipca 2012

Śniadaniowa pasta serowo- jajeczna



Składniki:
2-3 jajka ugotowane na twardo
50 g startego sera żółtego
szczypiorek
łyżka majonezu
łyżeczka jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Jajka kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Dodajemy majonez, jogurt oraz starty ser żółty (mogą być też wiórki mozzarelli) . Doprawiamy solą i pieprzem. I gotowe!







8 komentarzy:

  1. wszystkie składniki mam w lodówce, więc jutro pewnie powtórzę Twoje śniadanie w swojej kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię pasty jajeczne, mają w sobie coś takiego, że aż chce się je jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  3. na chrupiącej bułce z masłem... poezja

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypróbuje:) Bo zapowiada się smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak ja dawno takiej nie jadłam, ciągle tylko jajecznica albo omlety :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Idę dziś do sklepu po żółty ser, zrobię pastę na jutrzejsze śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super! Mam nadzieję, ze śniadanko będzie smakowało. Do pasty pasuje jeszcze pokrojony w kosteczkę ogórek kiszony lub kapary- ja nie dodałam bo moja druga połowa za nimi nie przepada :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Hi! Thanks for your comments on my pierogi! I really needed feedback and I'm glad my first pierogi were quite OK by Polish standards! Thank you! I so glad it has lead me to your blog! Yummy eggs!

    OdpowiedzUsuń