wtorek, 28 maja 2013

Babeczki z żurawiną i białą czekoladą



Składniki:
250 g mąki pszennej
150 ml mleka
100 g masła
ok. 150 g suszonej żurawiny
tabliczka białej czekolady
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
szczypta soli 



Masło z cukrem ucieramy na gładką masę, po czym dodajemy mleko i stopniowo jajka. W osobnym naczyniu łączymy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, a następnie dodajemy do utartej masy. Mieszamy za pomocą łyżki. Teraz dodajemy żurawinę oraz pokruszoną czekoladę.
Nakładamy porcje do papilotek.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-15 minut.







6 komentarzy:

  1. O pychotka.Polecam żurawinę z jabłkiem dostępna na www.anielskieprzysmaki.pl Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Zurawina kojarzy mi sie bardzo zimowo, ale to nie zmienia faktu, ze skusilabym sie na taka babeczke!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja tam żurawinę jem cały rok, babeczki pychota!

    OdpowiedzUsuń
  4. Witaj,

    nominowałam Twoj blog do Liebster Blog.
    Zapraszam po szczegóły na http://www.alakuchniablog.starnawski.com/index.php/desery/189-bezalkoholowe-truskawkowe-tiramisu-liebster-blog

    pozdrawiam i życzę miłej zabawy
    Alicja z A'la kuchnia blog

    OdpowiedzUsuń
  5. Pychota !

    Mianowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award - http://jusia-part1.blogspot.co.uk/

    Pozdrawiam
    Jusia :)

    OdpowiedzUsuń