Składniki:
250 g mąki pszennej
150 ml mleka
100 g masła
ok. 150 g suszonej żurawiny
tabliczka białej czekolady
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
szczypta soli
Masło z cukrem ucieramy na gładką masę, po czym dodajemy mleko i stopniowo jajka. W osobnym naczyniu łączymy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, a następnie dodajemy do utartej masy. Mieszamy za pomocą łyżki. Teraz dodajemy żurawinę oraz pokruszoną czekoladę.
Nakładamy porcje do papilotek.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-15 minut.
O pychotka.Polecam żurawinę z jabłkiem dostępna na www.anielskieprzysmaki.pl Monika
OdpowiedzUsuńZurawina kojarzy mi sie bardzo zimowo, ale to nie zmienia faktu, ze skusilabym sie na taka babeczke!
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńJa tam żurawinę jem cały rok, babeczki pychota!
OdpowiedzUsuńWitaj,
OdpowiedzUsuńnominowałam Twoj blog do Liebster Blog.
Zapraszam po szczegóły na http://www.alakuchniablog.starnawski.com/index.php/desery/189-bezalkoholowe-truskawkowe-tiramisu-liebster-blog
pozdrawiam i życzę miłej zabawy
Alicja z A'la kuchnia blog
Pychota !
OdpowiedzUsuńMianowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award - http://jusia-part1.blogspot.co.uk/
Pozdrawiam
Jusia :)