Wielbiciele prostych przepisów też: tylko 3 składniki!
Ale muszę uczciwie ostrzec: pomimo tego, że takie "krówki" to prawdziwa bomba kaloryczna- na zjedzeniu jednej trudno poprzestać...
Składniki:
60 ml kremówki
5-7 dużych łyżek masła orzechowego
Kremówkę należy doprowadzić do wrzenia, po czym dodawać masło orzechowe. Mieszać do momentu, aż masa będzie jednolita i w miarę gęsta (właściwie gęstą konsystencję i twardość uzyska dopiero w lodówce). Nastepnie odstawiamy i dosypujemy ryż preparowany (można też dodać prażony popcorn).
Właśnie tego się obawiałam, że nie można poprzestać na zjedzeniu jednej :) Chętnie bym je zrobiła, bo mam w domu wszystkie składniki :)
OdpowiedzUsuńOd czasu do czasu można zjeść trochę więcej, zwłaszcza tak apetycznych słodkości:)
OdpowiedzUsuńMożna dostać ślinotoku ;)
OdpowiedzUsuńO matko, to musi być przepyszne! Krówki z masła, genialny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPamiętam te smaki jeszcze z liceum! Ciągnąca masa i delikatność ryżu:) Super. Dzięki za przywołanie wspomnień:)
OdpowiedzUsuńsuper:)
OdpowiedzUsuńAch, obłędne! jak ja kocham masło orzechowe! :)
OdpowiedzUsuńjakie połączenie smaków! mega pomysł! lecę zaraz do sklepu po dmuchany ryż :P
OdpowiedzUsuńMniam! Moja Babcia często takie robiła :)
OdpowiedzUsuńkrówki w sam raz dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńchyba zamieszkam z Wami ;) to musi być bombowe.
OdpowiedzUsuńTakie smakołyki wlasnie maja to do siebie, że jak się zaczyna to się konczy jak już pudełko jest puste :) Bardzo mi się podobają :)
OdpowiedzUsuńSmakowitości :)
OdpowiedzUsuńcudowne, kocham masło orzechowe :)
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością nominuję Twoje propozycje do nagrody Versatile Blogger.
OdpowiedzUsuńZapraszam do zabawy, jeśli masz ochotę.