Składniki:
ok. pół miąższu z dyni
2 ziemniaki
1 cebula
ząbek czosnku
ok. pół litra bulionu warzywnego
sól
pieprz
curry
śmietana
Autorka: Agnieszka Kręglicka
W garnku należy zeszklić cebulę i czosnek. Następnie wlewamy bulion i wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kolejnym krokiem jest dodanie dyni. Gotujemy ze sobą warzywa aż ziemniaki staną się miękkie. Blendujemy całość, doprawiamy curry, solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze chwilę.
Można dodać śmietanę.
Smakowicie wygląda ta zupa.
OdpowiedzUsuńNiby klasyka, a u każdego inna :-D Wygląda bardzo pysznie!
OdpowiedzUsuńTo fakt, klasyczne w tej zupie jest tylko to, że u każdego jest z dynią ;)
UsuńZ grzaneczkami wygląda bardzo kusząco :)